Spaanse inspiratie

Wat kan ik toch elke keer weer genieten van onze zomervakantie onder de Andalusische zon bij onze lieve vrienden in Alhaurin el Grande. Oke, het is er warm, heel warm zelfs, maar goed toeven als je het hoofd koel houd door een heerlijke duik bij je casita te nemen en veel, heel veel water te drinken. Gelukkig is er goed nagedacht over de bouw van deze casita’s of finca’s. In verband met de temperatuur en de brandende zon wordt de materiaalkeuze hierop aangepast.

Voor mij is het niet alleen genieten van het goede klimaat, gezin, vrienden en het heerlijke eten (the goodlife) maar ook van de interieurs en oude historische panden met veelal Moorse invloeden.

Nu zijn ze al jaren in Malaga statige panden aan het restaureren. Het resultaat mag er echt wezen. Vaklieden die met volle overgave en passie steen voor steen aan het schoonbikken zijn, het stucwerk herstellen als zo ook de welbekende smeedijzeren decoraties. De grote immense deuren van diverse gerestaureerde panden stonden met gepaste trots open en gunde mij een nieuwsgierige blik naar binnen. Was aangenaam verrast door het werk van de lokale architecten en ambachtslieden. Moderne elementen respectvol verweven met de in ere herstelde monumentale oude elementen. Ik werd er stil van en het ontroerde mij daadwerkelijk.

Hasta pronto!

PS: Plannen om zelf te gaan bouwen in Spanje? Neem de tijd om je te oriënteren op de mogelijkheden en beperkingen. Zorg voor een betrouwbare aannemer die vloeiend Engels spreekt. Naast het kiezen van een interieurontwerper is naast een ontwerpend architect ook een technisch architect verplicht. Ook wordt geadviseerd een verzekering af te sluiten. Hierdoor wordt de gehele bouw nml gecertificeerd en technisch gecontroleerd. Geeft wel zo’n lekker gevoel.

De foto’s zijn van mezelf en Pinterest.

© Copyright - Willemsen Interieurontwerp